Markise.png

Vintertanker om din lokale butik

Februar 2018 nyhedsbrev

Hvad sker der i Orehoved, jo endelig ser det ud til, at byggeriet af den nye Storstrømsbro går i gang, der har været markante ”bump på vejen”, og i skrivende stund er aftalen vist endnu ikke skrevet under af parterne.

Hvorfor er det vigtigt med det brobyggeri helt lokalt og især for vores butik? Der er ingen tvivl om at når byggeriet begynder og i hele byggeperioden, vil vores butik få et opsving. Det ser vi frem til, for selv om butikken lever – selv om kunder, frivillige og ansatte hver dag arbejder støt og roligt for vores butik, så er det vigtigt med et større kundeunderlag. Når byggeriet er færdigt, har vi skabt en endnu bedre butik, og Orehoved-området har gennemgået en udvikling, som vi i dag ikke kan forestille os.

Vi turde tage springet maj 2016 og nu ruller ”toget” - vi er ombord.

Hvordan ser det så ud her midt i vinteren 2018. Jo vi kom ud af 2017 med et omsætningsresultat på 2.5 mil. Takket være vores stab af frivillige, kan det lade sig gøre at have en god lokal butik her. Julemåneden 2017 gik bedre end i 2016, heldigvis for det, vi har lært meget om, hvad der skal være på hylderne til jul. Vi kunne holde åbent alle juledagene, det var super flot - og godt for alle kunder som manglede det ene og det andet i de dage, hvor mange butikker holdt lukket. Den eneste lukkedag har været 1 januar, som var meget velfortjent.

Ved optælling af vores varelager i begyndelsen af januar kunne vi se, at vi nu har et større varelager end ved optælling 2017. Vi arbejder hver dag på økonomien, på balancen mellem at have super gode tilbud til vores kunder og at have en sundt dækningsbidrag. Dagligvarebranchen er en kampplads på priser, det er en udfordring for en lille butik som Nordfalster Lokalmarked, det lykkes bedre og bedre jo mere vi lærer om godt købmandskab. Når flere kunder handler lokalt bliver butikkens økonomi bedre.

Vi er faktisk konkurrencedygtig på priser sammenlignet med de større spillere på markedet, og efterhånden, har vi er bredt udvalg. Økologi med Grøn Balance, lavpris First Price varerne og Gestus som er gode dagligvarer af særlig god kvalitet. Derudover har vi som bekendt forskellig lokale varer Krenkerup øl, frugt, grønt og juice produceret her på Falster, lokal honning og hvad vi ellers kan finde på .

Vi nærmer os generalforsamlingen, det bliver i uge 12. Vi har mange ting, vi gerne vil i og omkring butikken, vi har brug for en håndfuld frivillige, vi har været og er ramt af sygdom i vores gruppe og vil det være så godt, at være flere om at dele de mange opgaver.

Nordfalster Lokalmarked er en Let-Køb butik, vi tilsluttet Dagrofa , men vi er helt vores egen, det betyder, at vi kan sælge stort set, hvad vi ønsker, det eneste der styrer vores vareudvalg er, at det er økonomiske sund fornuft.

Vores hyggelig cafeområde er et potentiale, som vi slet ikke udnytter fuld ud, med en kaffemaskine der nu fungerer og en bakeoff afdeling, der kan udvides til meget mere, kun fantasien sætter grænsen for alt det, vi kan gøre sammen.